Quantcast
Channel: Tiedotteet
Viewing all articles
Browse latest Browse all 683

Innovaatioyhteistyö kaventaa kuilua opintojen ja työelämän välillä

$
0
0

Innovaatioyhteistyö kaventaa kuilua opintojen ja työelämän välillä

Opiskelijoilta vaaditaan tietojen lisäksi yhä enemmän käytännön taitoja. Mikkelissä ammattikorkeakoulun, yliopistokeskuksen ja toisen asteen oppilaitosten välinen yhteistyö antaa opiskelijoille työelämävalmiuksia ja tuottaa innovaatioita sekä osaavampaa työvoimaa.

Työelämässä yhä arvostetumpaa osaamista ovat tiedon tuottaminen, yhteistyötaidot ja kyky oivaltaa ja keksiä uutta – eli innovatiivisuus. Työelämän muuttuneet vaatimukset heijastuvat myös opetukseen ja koulutusorganisaatioihin, sillä monien taitojen oppiminen pelkästään luokkahuoneessa on mahdotonta. Opetuksen ja oppimisen onkin muututtava enemmän yhteisölliseksi ja työelämään liittyväksi.

Innovaatioyhteistyö antaa valmiuksia työelämään

Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoimassa KINOS-hankkeessa on kehitetty innovaatiotoiminnan malli, joka kuroo umpeen kuilua koulutuksen ja työelämän välillä. Malli yhdistää alueen toisen- ja korkea-asteen oppilaitokset ja työelämän. Uutta toiminnassa on se, että kun aiemmin esimerkiksi oppilaitosten ja yritysten yhteistyö oli pitkälti rajattuja harjoitteluja tai toimeksiantoja, nyt eri alojen edustajat ja opiskelijat kehittävät asioita yhdessä.

- Innovaatiotyöskentely haastaa niin opettajat, opiskelijat kuin työelämänedustajatkin ajattelemaan toimintaansa uudella tavalla. Samalla oppijina ovat kaikki toimintaan osallistuvat, KINOS-hankkeen projektipäällikkö Eeva Kuoppala sanoo.

Ideana on, että opettajat, opiskelijat ja työelämän edustajat muodostavat oppivia yhteisöjä, joissa kehitetään jo olemassa olevia tuotteita ja palveluita – tai luodaan uusia. Mukana hankkeessa ovat Mikkelin ammattikorkeakoulun lisäksi Etelä-Savon ammattiopisto, Aalto yliopiston Pienyrityskeskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Otavan Opisto.

- Näin laajasti toteutettu eri koulutusasteita koskettava yhteistyö on poikkeuksellista sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti, Kuoppala sanoo.

Erilaisia kohtaamisen ja kehittämisen paikkoja on pilotoitu ja mallinnettu kahden vuoden ajan KINOS-hankkeessa. Kokemukset ovat olleet hyviä.

- Innovaatiotyöskentelystä hyötyvät kaikki osapuolet. Opettajat saavat uusia kontakteja ja uudenlaisia työskentelytapoja, opiskelijat kokemusta ja työelämässä tarvittavia taitoja, yritykset tuotekehitystä, uusia ideoita ja kehittymistä osana oppivia yhteisöjä, Kuoppala summaa.

Tervetuloa KINOS-hankkeen loppuseminaariin

KINOS-hanke päättyy vuoden lopussa ja kaikille avoin loppuseminaari Innovatiivisuus ja yrittäjyys pidetään torstaina 14.11. kello 13–16 Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Kampussali A. Seminaarissa näyttelijä Miina Maasola puhuu innovatiivisuudesta ja yrittäjyydestä ja rap-artisti Signmark kertoo, kuinka tavallisesta kuurosta miehestä tuli kansainvälisesti tunnettu artisti.

HUOM!
Eeva Kuoppala ja Miina Maasola ovat sovittavissa haastatteluun myös ennen seminaaria kello 12–12.45. Haastattelupyynnöt Eeva Kuoppalalle, p. 040 842 0507.

KINOS-hanke järjestää myös lauantaina 23. marraskuuta kello 10–14 Nuori InnovaatTori -messutapahtuman. Silloin nuoria innostetaan innovatiivisuuteen ja yrittäjyyteen Esedulla, osoitteessa Otavankatu 4. Mukana lauantain menossa on Duudsonien HP Parviainen. Tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Mamkin ja Esedun opiskelijat.

KINOS-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Tuen myöntäjänä on Etelä-Savon ELY-keskus.


Lisätietoja

Eeva Kuoppala, KINOS-hankkeen projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu
p. 040 842 0507, eeva.kuoppala@mamk.fi

kinos-hanke.fi


Viewing all articles
Browse latest Browse all 683

Trending Articles